14.01.05

MAREA REVOLUTIE A PATLAGELELOR MIORITICE SE VA DESFASURA INTRE 7 SI 22 MARTIE 2005. Asa a decis viceprimarul Chisinaului Gh. Susarenco (nr.9 pe lista PPCD) la cererea lui Iu. Rosca (nr.1 pe aceiasi lista), autorizand «intalnirile» non-stop ale PPCD «cu alegatorii». Previzionam ca vom asista la o revolutie «organizata» de toata frumusetea, in deplina concordanta cu mentalitatea de homo sovieticus a liderilor nostri politici. Acum, odata ce stim exact cand se va intampla totul, Jurnalul Mioritic propune sa incepem vanzarea biletelor de spectator-participant-gura casca pentru turistii straini dornici de a urmari «pe viu» desfasurarea unei revolutii, fie ea si «a patlagelelor».

 

PPCD ŞI-A REZERVAT PIAŢA MARII ADUNĂRI NAŢIONALE PENTRU DOUĂ SĂPTĂMÂNI DUPĂ ALEGERILE PARLAMENTARE

INTERLIC, 14 ianuarie 2005

Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) şi-a rezervat Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru desfăşurarea în perioada 7-22 martie în regim non-stop a întîlnirilor cu alegătorii pentru a dezbate rezultatele alegerilor parlamentare. Precum transmite agenţia INTERLIC, o dispoziţie în acest sens a fost semnată de viceprimarul Gheorghe Susarenco, care este membru al PPCD.

De menţionat că autorizaţia a fost eliberată în pofida protestelor din partea reprezentanţilor poliţiei, procuraturii şi SIS. Astfel, vicecomisarul Petru Corduneanu a declarat că acţiunile de acest gen ar putea conduce la destabilizarea situaţiei în societate şi la dezordini în masă.

La 11 şi 18 martie de la 11 pînă la 22 în Piaţa Marii Adunări Naţionale PSDM va organiza concerte. În această perioadă întîlnirile PPCD cu alegătorii vor fi sistate.

Agenţia INTERLIC reaminteşte că miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, candidaţii la funcţia de deputat din partea PCRM Grigore Petrenco şi Gheorghe Benderschi au declarat că primăria a acordat ilegal Piaţa principală a ţării în folosinţă PPCD, BDM şi PSDM. Ţinînd cont de faptul că două formaţiuni BMD şi PPCD merg în alegeri sub culorile „portocalelor”, opoziţia va încerca, probabil, să repete la Chişinău varianta ucraineană a alegerilor.

Totodată, potrivit majorităţii analiştilor, locuitorii capitalei vor fi nevoiţi din nou să se împace cu instalarea de către PPCD a corturilor în centrul oraşului.