19.01.05

GH. BENDERSCHI, CANDIDAT PE LISTELE PCRM SI MARCANT LUPTATOR CU CORUPTIA DIN PRIMARIA CHISINAULUI, a suferit un grav accident rutier pe o strada pustie in timp ce conducea propriul autoturism in stare de ebrietate. In acelasi timp surse din Partidul Comunistilor au lasat sa se inteleaga ca victima “avea multi dusmani” Nedumereste secretomania in jurul rezultatelor testului de alcoolemie a victimei, fapt care confirma indirect starea de ebrietate avansata la ora 5:45 a marcantului activist comunist. Dar sa nu-l judecam noi, muritorii, caci se pare ca deja a facut-o Cel de Sus.

  

Medicii apreciaza drept grava starea lui Gheorghe Benderschi, traumatizat azi dimineata intr-un accident rutier

Info-Prim, 19 ianuarie 2005

Medicii apreciaza drept grava starea lui Gheorghe Benderschi, presedinte al Centrului pentru protectia drepturilor consumatorilor, traumatizat intr-un accident rutier produs in dimineata zilei de astazi. In urma impactului dintre autoturismul pe care Benderschi, in varsta de 39 de ani, il conducea in stare de ebrietate, acestuia i-a fost fracturata coloana vertebrala in regiunea cervicala.

Potrivit anchetatorilor de la Politia Rutiera, accidentul s-a produs la ora 5.45 pe str. Gradina Botanica, in apropierea str. Salcamilor. La acea ora, Benderschi se deplasa de la Botanica spre domiciliul lui de pe str. Sadoveanu din sectorul Ciocana, aflandu-se la volanul propriului automobil “Mercedes-200E”, de culoare alba, cu numarul de inmatriculare C PD 002. In masina se mai afla un tanar de 18 ani.

Potrivit anchetei preliminare, drumul, cu o latime de 24 de metri si cu 6 benzi, era la acea ora liber. La un moment, soferul a pierdut controlul volanului si automobilul a derapat, izbindu-se intr-un pilon de tensiune inalta de pe stanga carosabilului. In urma impactului, soferul s-a pomenit strans intre bancheta si volan, iar pilonul s-a rasturnat. A fost nevoie de o echipa de descarcerare a Departamentului Situatii Exceptionale, care l-a eliberat pe Benderschi din fiarele contorsionate. Pasagerul a suportat traume usoare, iar automobilul deteriorat a fost transportat la parcarea Politiei Rutiere din apropierea statiei Visterniceni.

Solicitat de Info-Prim, Alexandru Clim, seful Sectiei reanimare a Spitalului de Urgenta, a declarat ca Benderschi se afla in stare grava. Investigatiile radiologice au demonstrat ca cele mai complicate urmari ale accidentului sunt fracturile coloanei vertebrale si oaselor bazinului. Pe langa acestea, Benderschi acuza trauma cranio-cerebrala, comotie cerebrala, fractura bratului drept.

Potrivit surselor din cadrul politiei, Gheorghe Benderschi a mai fost implicat in 2003 intr-un accident rutier, traumatizand un pieton pe bd. Renasterii din capitala. Pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal, care la scurt timp a fost clasat. In prezent, Benderschi candideaza la functia de deputat in Parlament pe listele Partidului Comunistilor.