Homo Civicus Erectus

Home
Discriptio
Homo Civicus
Forum

Va place sa fiti calariti de magari? Si atunci de ce-i purtati in spate in loc sa-i inhamati la caruta treburilor publice din aceasta tara? Nu stiti cum sa o faceti? Va invatam noi, echipa "Jurnalului Mioritic". Numai ca pentru aceasta trebuie sa ne punem intelectul la contributie. Suna  si de data aceasta cam ciudat - mioriticul si intelectul, dar nu avem de ales - magarii sunt deja pe noi.

Mesajul redactorului Jurnalului Mioritic catre cetatenii de buna credinta ai tarii

Celebrul avertisment al celebrului pictor spaniol, lansat acum 200 ani - "SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI" - din pacate a devenit extrem de actual si perfect aplicabil situatiei in care a ajuns societatea moldoveneasca astazi, dupa 15 ani de renastere nationala, 13 ani de independenta statala si 10 ani de constitutionalitate. Somnul ratiunii noastre a condus Republica Moldova in pozutia celei mai sarace, corupte si prost guvernate tari din Europa. Monstrii incompetentei si imoralitatii, a coruptiei politice, administrative, justitiare si economice devoreaza societatea moldoveneasca "de la vladica la opinca". >>>>> 

ELECTORALA 2005
NOI CU CINE VOTAM? Rezultatele sondajului "secret" efectuat de Gallup pentru partidele mioritice.
COALITIA 2005 SESIZEAZA CEC-ul despre incalcarea Codului Electoral de catre comunisti
Adrese si telefoane la care apelam pentru a sem-nala nereguli si incalcari ale procesului electoral.
O vor tine oare comunistii tot asa, sau vor fi capabili sa asimileze lectia ucraineana?
PRIETENILOR - TOTUL, DUSMANILOR - LEGEA - despre moravurile abjecte ale partidelor noastre politice in campaniile electorale.
COMPETITIA DE IDEI PENTRU BINELE PUBLIC - bagajul ideologic cu care deoresc sa "fericeasca poporul" partidele noastre in competitia electorala.
 
 

Pentru a ne putea exercita puterea suverana in stat, trebuie cat de cat sa intelegem cum functioneaza un stat. In cele ce urmeaza va propinem un mic compendiu despre stat si esenta puterii de stat.

Iar acum, dupa ce cunoastem cum functioneaza (sau nu functioneaza) un stat, ce facem? Ar fi cazul sa stidiem teoria luptei legale a populatiei contra guvernantilor incompetenti, corupti, sau dornici sa uzurpeze puterea noastra suprema in stat. Sunt crime foarte grave si noi trebuie sa cunoastem intregul spectru de tactici si procedee de lupta cu criminalii de stat  care le savarsesc.

Un nomenclator de tactici nonviolente de lupta a popoarelor cu uzurpatorii externi si interni. Este perfect aplicabil si in lupta societatii noastre civile cu guvernantii autohtoni incompetenti, corupti si antidemocratici.

ORIGINILE DEMOCRATIEI

Forma democratica de guvernare i-si are originea in Grecia Antica. Toate cautarile si realizarile democratiei sec.XX au fost inspirate de practica guvernarii democratice din orasele-state grecesti, si in special a Atenei. Va prezentam in versiunea rusa un valoros studiu istoric cu tema: 

 

TRIMITE PROPRIUL COMENTARIU SAU SUGESTIE

Numele Dvs:
E-mailul Dvs:
Comentariul:
  

goya87.jpg
Francisco Goya

In aceasta pagina vom insera materiale practice vizand modalitatile de lupta individuala si colectiva a cetatenilor cu coruptia, birocratia, incompetenta si nesimtirea functionarilor si institutiilor publice.

tu1.jpg

monstru.jpg

Stana din Deal nr.1,
com. Branzovca
TERRA MIORITICAE VULGARIS
Posta ciobaneasca: mioritix@yahoo.com